Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai
Brassai Brassai

Brassai Eredeti Simer
450 eves az iskola
 
Beiratkozás a IX. osztályba

A 2009 – 2010-es tanévben a Brassai Líceum három kilencedik osztályt indít:

Matek Info
matematika-informatika, intenzív angol – 28 hely

(A reál jellegű tantárgyakra esik a hangsúly – matematika, informatika, fizika, kémia –, amiből félévi dolgozatokat is írnak a diákok, de ezzel párhuzamosan emelt óraszámban történik az angol nyelv tanítása is. Az angol nyelvoktatás csoportokban történik, amely elősegíti a hatékonyabb közreműködést a tanár és a diák között.)

Filozofia
kémia-biológia - 28 hely

(Szintén a reál jellegű tantárgyakra esik a hangsúly – persze a szakra jellemzőkre: kémia, biológia, fizika,matematika –, amiből félévi dolgozatokat is írnak a diákok, de ezzel párhuzamosan emelt óraszámban történik az angol nyelv tanítása is. Az angol nyelvoktatás itt is csoportokban történik)

Termeszet Tudomanyok
humán – 28 hely

(A humán jellegű tantárgyakra esik a hangsúly – angol, latin, történelem, földrajz –, amiből félévi dolgozatokat is írnak a diákok, de ezzel párhuzamosan emelt óraszámban történik az angol nyelv tanítása is, de persze jelentős szerepet kap a második nyelv is: német vagy francia. Az angol nyelvoktatás csoportokban történik, amely elősegíti a hatékonyabb közreműködést a tanár és a diák között).


Mindhárom osztály esetében a magyar, valamint a román nyelv és irodalom képezi az alapot, mindkét tantárgyból, szaktól függetlenül, minden félév végén dolgozatot írnak a diákok. Nagyobb változás a XI. osztályban fog bekövetkezni, amikortól kezdve minden szakon a főleg rá jellemző tantárgyak maradnak az oktatásban (Így pl. a humán osztály keretében a reál jellegű tantárgyak kerülnek háttérbe, a reál osztályban pedig a humán jellegű tantárgyak.